Dort se skládá ze dvou čokoládových "korpusů". Jeden je hutnější, ale více čokoládový (ten první) druhý je nadýchanější.
BUDEME POTŘEBOVAT:
NA PRVNÍ KORPUS
- 200 g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa (70%)
- 2 lžíce kakaa
- 6 ks vajec
- 250 g másla
- 200 g cukru nebo agávový sirup dle chuti
POSTUP:
- Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. V jedné míse rozšlehejte 6 vajec, v další pak smíchejte máslo s cukrem. Obě hmoty spojte dohromady, přisypte kakao a pořádně promíchejte. Potom přilijte rozpuštěnou čokoládu a zamíchejte.
- Formu na dort vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem. Přilijte těsto, troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte 25–30 minut.
- Upečený koláč vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladit.
DRUHÝ KORPUS:
- 175 g hořké čokolády (70%)
- 7 vajec
- 150 g másla
POSTUP:
- Nalámejte čokoládu na kousky a rozpusťte nad parou. Ke konci rozpouštění přidejte máslo nakrájené na kousky.
- Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou, bílky vyšlehejte do pěny.
- Do čokoládové směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků a nalijte do formy.
- Formu o průměru max 20 cm vložte do většího plechu a vyplňte jej horkou vodou zhruba do poloviny výšky těsta.
- Pečte zhruba 40 minut, poté nechte vychladnout.
Na první korpus dáme krém, který si vytvoříme z mascarpone a kakaa, můžeme přidat cukr, nebo agávový či datlový sirup.
Tímto krémem potřeme korpus. Poté si rozmixujeme jahody, maliny, lesní ovoce - co máte rádi, a dáme na krém z mascarpone.
Přiložíme druhý korpus - který buďto můžeme ozdobit rovnou ovocem nebo ho můžeme potřít, jako já zbytkem krému z mascarpone. Poté dozdobíme.
Dort dejme ztuhnout do lednice.
Vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazatMiska blog
Hey dear!
OdpovědětVymazatFollowed your blog :)
I want invite you to visit and follow my blog back <3
pimentamaisdoce.blogspot.pt
Velmi chutne vyzera až sa zalizujem za ušami:))
OdpovědětVymazatVyzerá úplné chutne. Hneď by som si ho dala.
OdpovědětVymazatMôj blog:http://lifeforjul.blogspot.com/