KAŽDÝ DEN JE NOVÝ ZAČÁTEK






Každý se jednou probudil s pocitem, že je všechno špatně. Že se mu nic nedaří a že je tady zbytečný.

Většina lidí žije budoucností -

  Až budeme mít vystudováno. Až budu mít dobrou práci. Až budu mít lepší práci. Až budu mít děti. Až děti budou velké. Až postavíme dům. Až potom. Až jindy. Až za chvíli. . . Až


Jenže my nevíme, co bude za měsíc, za týden. Nevíme, co bude zítra, ani co bude za hodinu. Natož si tak plánovat budoucnost tolik dní, týdnů dopředu.

Zkuste žít tento okamžik - v této přítomnosti, protože to vaše AŽ ani nemusí přijít. A nebo až přijde, tak už budete chtít jiné AŽ. Protože v té současnosti už budete třeba někým jiným, budete už mít jiné priority. A tak to vaše AŽ, na které jste tolik čekali, vás může i zklamat.

Nic - nic není hned. Pokud chcete mít lepší školu, učte se dnes. Pokud lepší práci, hledejte, vzdělávejte se. A pokud se Vám to dnes nepodaří, tak jak si představujete, tak hned další den ráno - máte novou šanci.

KAŽDÝ DEN MÁTE NOVOU ŠANCI. KAŽDÝ DEN JE NOVÝ ZAČÁTEK - začátek na život, na lepší život, na to být tím lepším člověkem. Na to více pomáhat ostatním, na to být tím, kým chcete, ne tím, kým vás chtějí ostatní. 


Pokud se vám dneska nepodaří všechno co chcete, tak nezoufejte. Nikdo nedosáhl všech svých výsledků za jeden den. Museli vytrvat, tak jako byste měli vytrvat vy.

Jen chci říct, že pokud máte dneska ten pocit, že nestojíte za nic, že vás nikdo nemá rád, že nic neumíte - tak se na to vykašlete a  pusťte si dobrý film nebo hudbu a nechejte to na ráno. Protože každý jeden den můžete začít úplně od začátku.


 Nikdy není nic ztraceno. 



Komentáře

  1. Jako takhle je to pěkný článek:) Ale bohužel mám na to odlišný názor :)Po té co jsem si přečetla motivační knihu, nevidím svět a nové začátky jinak. A vidím je tak, že nežiji okamžikem, ale mými sny. Chceš mít sen? Měj ho! Chceš si ho splnit? Splň si ho! Musíme si jít za tím, co chceme. Kdybychom žili okamžikem teď a tady, jak bychom přece neměli ani sny, možná ano měli, ale nesplnili bychom si je, protože neděláme pro to nic. Nešli bychom si za nimi cíleně.

    YourVee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor. Určitě si myslím, že je dobré plánovat budoucnost, ale nežít jen tím :) Je super mít sny, i já je mám. Ale někdo žije tím, že čeká na to AŽ. A to si myslím, není dobré :)

      Vymazat
  2. Občas mě právě to, že nevím, co bude, trochu děsí, ale snažím se tomu naučit odevzdávat a ukazuje se, že život ti vždy přinese to, co potřebuješ. Někdy to třeba není hezké, ale ty se potřebuješ poučit. A až se poučíš, třeba tě odmění.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky napsané. Nedávno jsem objevila hezký citát na toto téma: Your future created by what you do today not tomorrow. Nevyplatí se to pořád odkládat, ale je dobré když vytrváme.
    MRKNI NA MŮJ BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekne si to napísala. Nad týmto príspevkom som sa aj zamyslela, lebo všetko čo si tam písal je úplná pravda. Veľmi pekný blog hneď dávam odber.
    Budem rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem měla naplánovaný život, teď žít v Praze a vydělávat a za pár let si vzít hypo a mít rodinu. Naše beruška se ale přihlásila o život dříve :) momentálně máme 15ti denní miminko a vlastní bydlení tím pádem v nedohlednu :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat