Je spravedlnost?



Každý chce, aby byla nějaké spravedlnost, ale ruku na srdce, kdo v životě neudělal něco, co by neměl? A je rád, že to zůstalo bez nějaké újmy?

Asi každý. A potom chcete, aby ti ostatní byli potrestaní za to, co jste třeba udělali i vy...

Například vám tu dám Kajínka. Každý ho zná, každý o něm alespoň něco slyšel. Jsou zde dva tábory - lidé, kteří věří, že je nevinný, a potom ti druzí - ti, co by ho nechali ve vězení na doživotí.
Všichni víme, že to nebyl žádný svatoušek.

Ale nikdo by neměl sedět za něco, co neudělal. Ať už je vinen nebo ne, tak si pár let odseděl, a já tak nějak věřím, že se mohl změnit. Změnit k lepšímu. Každý,i nějaký vrah se ve vězení může změnit a být lepším člověkem.

Já si myslím, že není spravedlivé zavřít člověka na doživotí, když proti němu nemáte žádné důkazy. A i kdyby nějaké byly, tak na doživotí ? V dnešní době mají vrazi tak 10 let. Ale teď někdo najednou by měl sedět do konce svého života? Dokážete si to představit?

Doufám, že každý, kdo páchá nějaké činy,a sedí za to nebo i ne, se může zlepšit. Být tím lepším člověkem.

NAJDE PRAVDU A ŽIJE PODLE TOHO.

Nikdo není odepsaný navždycky - právě vždycky je tam ta NADĚJE, ŽE SE MŮŽE STÁT LEPŠÍM.

Zkuste nezavrhovat všechny ty špatné lidi ve vašem okolí. Zkuste jim například i pomoci, nebo jim dejte tu NADĚJI, že bude lépe. Že oni budou těmi lepšími.

 Že BUDE LEPŠÍ SVĚT. PROTOŽE TEN SVĚT TVOŘÍME MY. MY LIDI. MY OBYČEJNÍ LIDÉ, KTEŘÍ NEJSME DOKONALÍ, ALE JEN SE TAK TVÁŘÍME, ABY NÁS MĚL KAŽDÝ RÁD. ALE VE SVÉM NITRU KAŽDÝ VÍME, ŽE JSME UDĚLALI, NEBO I DĚLÁME NĚCO, CO BYCHOM NEMĚLI. ALE NIKOMU TO NEŘÍKÁME, PROTOŽE SE CHCEME JEVIT V JEJICH OČÍCH JAKO DOKONALÉ BYTOSTI.

Tímto chci je říct, že neodsuzujme lidi, i když o nich nic nevíme. Dejme jim naději, víru v to, že mohou být lepšími, tak jako budeme určitě lepšími my, protože chceme tu spravedlnost.

Komentáře

  1. Konečně jsem si přečetla o něčem jiném, než pořád jen o kosmetice, o kterých je většina blogů. Děkuji za příjemný motivační článek:)

    Vee♥

    YourVee.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Spravedlnost bohužel neexistuje. Pěkný článek k zamyšlení.

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat

Okomentovat