O štěstí



Každý chce být šťastný, ale nikdo neví, co je to hlavní - to důležité, co vás šťastným udělá.

Nemusíme napodobovat jiné lidi, protože vidíme jejich životy na instagramu a poté si myslíme, když budeme žít jako oni, budeme stejně šťastní jako oni. Protože oni jsou. Víme to, protože je každý den sledujeme. My totiž vidíme jen to nejlepší z jejich "životů" Každodenní obavy, problémy a všední situace nám nikdo neukazuje a my pak vidíme ty jejich super životy, které vlastně až tak super být nemusí.

Jenže štěstí jednoho člověka nemusí znamenat štěstí toho druhého. Tím chci říct, že každý za štěstí považuje něco jiného.

Někdo je šťastný, když ho někdo pochválí, jiný když si koupí nové oblečení či kosmetiku. Další je šťastný, když může strávit chvilku v přírodě. Štěstí také můžete mít, když se Vám narodí miminko, když si berete svoji milovanou osobu, nebo když se na vás jednoduše jen někdo uměje. Ale někomu tohle všechno může být málo a šťastný vůbec není. A proč?

Spousta lidí chce mít víc. Až dostuduji - budu šťastný. Až budu mít lepší práci - budu šťastný. Až budeme mít miminko - budu šťastná. Až budeme mít domeček - budeme šťastní. Ale to naše až bude vlastně napořád, a je to přesně to, co nás brzdí v tom, si uvědomit, že to co máme, je vlastně štěstí.

 Za to, že máme kde bydlet, co jíst, že můžeme studovat a pracovat, že si můžeme kdykoli dát něco dobrého  - čokoládu, ovoce, nebo spousty dobrého jídla -


ZA TOHLE VŠECHNO BYCHOM MĚLI KAŽDÝ DEN DĚKOVAT A HLAVNĚ BÝT ŠŤASTNÍ. 


A to naše AŽ odložit někam do šuplíku. Někam, kde ho možná ani nenajdeme, kdybychom ho náhodou hledat chtěli. Žijme teď a tady a buďme šťastní za všechno co máme.

Nesrovnávejme se s jinými lidmi, a neříkejme si, jaké že máme nudné životy, protože musíme denně chodit do školy, či práce, a oni sedí doma, či cestují. Buďto s tím něco udělejte, pokud nejste spokojení, nebo se radujte, že tohle všechno máte, a jste šťastní, protože vám to vyhovuje přesně tak, jak to máte vy.

Je důležité si uvědomit, že máme možnosti, za které bychom měli děkovat.


BUĎME SVOBODNÍ A ŠŤASTNÍ ♥

Komentáře

  1. Pravdivý článek!

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná a pravdivá slova. O povrchnosti "šťastných" fotek na sociálních sítích už bylo vyzkoumáno a napsáno tolik, že už je snad všeobecně známé, že tam lidi vystavují svou lepší tvář, to, jak by chtěli na ostatní působit, ne to, jaký jejich život skutečně je. A praktikování vděčnosti, o kterém mluvíš, dokáže způsobit opravdový nával štěstí. Běžně si ani neuvědomujeme, kolik toho máme. Díky, že jsi mi to dnes ráno opět připomněla.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat