Být sám sebou



V dnešní době, která žije pomalu více online než offline je těžké být sám sebou. Na sociálních sítích vidíme všude "dokonalost" v podobě fotek. Sledujeme stovky "dokonalých" lidí, kteří přidávají své upravené fotky na instagram či facebook. My pak v teplákách, u snídaně s rohlíkem a marmeládou sledujeme tyhle "dokonalé"lidi a cítíme se jako nic. Méněcenní. Protože nesnídáme zrovna ovesnou kaši s borůvkami a nemáme na sobě Calvin Clein podprsenku s kalhotkami.

Jenže málokdo si potom také uvědomí, že tohle není reálný svět. Tohle všechno je jen offline virtuální svět, kde chce být každý ten nejlepší. Proto si fotíme jen ty snídaně, které vypadají luxusně, proto se fotíme v prádle, které je značkové a na instagramové fotce vypadá fakt dobře. Ale to, že zbytek týdne, dne jíme ten rohlík s máslem nikam na internet rozhodně nedáváme, stejně jako to, že se nefotíme v roztahaných teplákách s čokoládou v ruce. 

My pak vidíme tyhle " dokonalé lidi" a myslíme si o sobě, že vlastně nejsme nikým. 

Jenže víte co? Zrovna vy, my normální lidé jsme všechno. 

Zkusme být sami sebou. Zkusme se cítit dobře, i když zrovna nesnídáme ovesnou kaši a máme na sobě tepláky (ty jsou stejně nejvíc pohodlné - to ví všichni !)

Možná vám pomůže, že vám napíši i něco z mého světa. Jsem člověk, který nemá rád, když je někdo jako všichni. Sice si někdy připadám, že mému světu, mého smyslu pro humor, mému myšlení nikdo nerozumí,  a možná si i myslí, že jsem úplně mimo, ale na druhou stranu mi to vůbec nevadí. Protože jsem svá. Nechci se měnit jen kvůli ostatním. Jen kvůli tomu, aby mě každý obdivoval, a každý mě chápal, a aby každý chápal můj humor. 

Nechci se smát trapným vtipům ostatních lidí, protože se tomu směje každý. Nechci se před ostatníma předvádět, abych byla střed vesmíru. Nechci všem říkat na všechno můj názor, protože prostě nechci a chci si ho nechat pro sebe. 

Kašlete na ostatní. Ať si myslí úplně cokoli o vás. Je to jedno. Buďte šťastní s tím co máte, s tím kým jste. Buďte na sebe hrdí, a dělejte jen to nejlepší. 

A když vás budou deptat ty nádherný fotky na instagramu, tak přestaňte sledovat ty "dokonalý" lidi nebo si jen řekněte a vzpomeňte si na to, že oni jsou úplně jako vy, jen s tím rozdílem, že nejsou sami sebou ale jsou těmi, kým jsou všichni.


TAKŽE BUĎTE JINÍ. BUĎTE SVÍ. 


 ♥

Komentáře

  1. A proto, když člověku týden nefunguje internet, začne se na věci dívat jinak. Nebo když prostě omezí instagram a bude se víc dívat, jak opravdu vypadají lidé na ulici, v tramvaji, ve škole... nejsme dokonalí a v tom je naše krása. Pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. to si krásne napísala :) ja mám tiež trošku iný zmysel pre humor ako iní, a inak zmýšľam, ale som rada, že nie som za nejakým stádom. &mám svoj názor, svoje (svojské) vystupovanie a som šťastná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek! Často zapomínáme na to, že v obyčejnosti se skrývá ta největší krása. Že být sám sebou je ta jediná věc, co člověk potřebuje ke štěstí (samozřejmě kromě toho, narodit se v zemi, kde se neválčí a tak... ale myslím v z věcí, které můžeme ovlivnit). :)

    http://skoricova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Veru hezky napsáno, ve spoustě věcech musím jen a jen souhlasit ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat

Okomentovat