Nocleženka



Na zdi facebooku jsem viděla tento obrázek s tím, že se dá poskytnout nocleh. Vím, že většina lidí ten příspěvek viděla a taky to, že s tím dále nic neudělala. Nebo se mýlím? Prosím, že ano? Já jednala hned.

Vždycky, když začne zima, začne mrznout, což je většinou tak prosinec, tak se všichni strašně moc těšíme na Vánoce. To samozřejmě i já, ale s tím také vím, že spousta lidí bez domova musí tyhle noci, tyhle zimní noci promrznout venku.  A na Vánoce a vlastně celý rok bychom neměli myslet jen sebe, ale  i na ty druhé . . .

Vím, že pomáhat by se mělo celý rok. Tak zkuste jít ven na dvě hodiny, jen se tak poflakovat po městě, a ne s tím vědomím, že za chvíli budete doma v teple zabalení v dece, vedle sebe čaj a budete si v pohodlí sledovat váš oblíbený film. Ale běžte tam s vědomím, že těmito dvěmi nekonečnými promrzlými hodinami, kdy nebudete cítit vaše ruce ani nohy, to nekončí. Že na vás čeká celá dlouhá zimní noc a že to nekončí ani poté. Nekončí to ani za pár dní, týdnů. Končí to, až za pár měsíců, kdy je léto a v noci je konečně teplo.

Vím, že když uděláte dobrý skutek, pomůžete spousty lidem, kteří vám za to budou nesmírně vděční.

POMOZTE JIM, POMOZTE SOBĚ, POMOZTE SVĚTU TÍM, ŽE NĚKOMU POMŮŽETE.

Neprosím vás o tisíce korun, prosím vás jen o malý dobrý skutek. Jestli pomůžete jednomu, nebo deseti lidem, na tom až tolik nezáleží. Protože i ty malé kroky vedou k těm velkým.

I TY MALÉ KRŮČKY DĚLAJÍ NÁŠ SVĚT LEPŠÍM.

Rozešlete tuhle stránku svým kamarádům, rodině a zkusme společně udělat lepší svět.

ZKUSME BÝT LEPŠÍMI. UKAŽME SVĚTU, LIDEM, ŽE NEMYSLÍME JEN NA SEBE.

Jedna noc, pro jednu osobu s čajem, polívkou a sprchou vyjde na 100,- (což je jedno cafe starbucks nebo jedna krabička cigaret nebo půl litr bubbleology nebo 2 kafe v kavárně nebo 3 coca coly) - opravdu potřebujeme tyhle hmotné věci k životu? K tomu, abychom byly šťastní?

Děkuji všem z celého srdce, kteří pomůžou. Děkuji, že máte srdce na pravém místě.


DĚKUJI.


http://armadaspasy.cz/noclezenky/

Komentáře

  1. O tomto projekte počujem prvý krát. V našom meste je bezdomovcov viac než dosť a niekedy ich skutočne ľutujem. Musí to byť hrozné. V našom meste je azylový dom, v ktorom dostanú oblečenie jedlo, prespia, môžu sa umyť a dokonca tam môžu pracovať ako verejno prospešné práce, keby chceli. Celé to hradí mesto a oni (asi tak všetci žobrajú), môžu zaplatiť symbolických 20 centov. Odpustili im aj tých 20 centov, ale Sobotskí bezdomovci tam proste nechcú, čomu absolútne nerozumiem. Akosi sa to neosvedčilo. Nocľaháreň (zrenovovaná) Je to krásny projekt o ktorom si písala, keď sa niekto ocitne na ulici a chce byť v teple, čistote a nebyť hladný. Pre ľudí, ktorým to môže pomôcť a chcú tú pomoc je to nezameniteľné :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat