Divadelní představení -Charleyova teta

zdroj



Dneska jsem se rozhodla, že napíši takovou kratší jakoby recenzi na divadelní představení, které nese název Charleyova teta. Ano ten název zní takto, a není to jen chyba v textu (myšlen tím název, který si asi každý vybaví - Charlieho teta)

Toto představení trvalo necelé dvě a půl hodiny. (15 min z toho přestávka)

Je to komedie a cca 10-12 hercích.

Celý dej se odehrává v Anglii v 19. století.


zdroj

Zde vám dám takový krátký obsah, který byl na stránkách divadla Zlín. 

Jsme v Anglii devatenáctého století. Panují poněkud přísná a upjatá mravnostní pravidla. Ale láska kvete v každé době… Dva oxfordští studenti, Charles a Jack, zamilovaní až po uši, chtějí pozvat své dívky do kolejního bytu na důležitou schůzku a oběd spojený s žádostí o ruku. Aby se záležitost mohla uskutečnit, je při tom žádoucí přítomnost vážené osoby. Tou se má stát milionářská Charleyova teta, která má zrovna přijet z Brazílie. Čas kvapí a teta stále nikde. Je nutné, aby dívkám tetu někdo sehrál. V časové nouzi se této role ujme spolužák Babberley. Co způsobí jeho
přestrojení a eskapády v ženském převleku? Je toho dost a horké chvíle jsou nasnadě. Zvláště když se navíc ještě dostaví pravá tetička… Čeká vás originální anglický humor sušší než martini. Hra divadelníky milovaná a přezdívaná jako „Charleyovka“ je mezi komediemi pojmem. Už baví o mnoho více než sto let, přesto rozesmává stále svěžím neodolatelným vtipem. Nyní v novém překladu Jiřího Záviše.



Musím říct, že jsem se na toto představení těšila, protože mám divadlo ráda a hlavně především komedie. Ze začátku se publikum seznamuje s dějem, s postavami, ale hned se vtáhne do samotného děje a začne chápat ten anglický humor, který je vlastně docela dost dobrý.

Takže hned od začátku se publikum docela často směje. Děj není ani nijak složitý na chápání, takže se moc neztrácíte, což oceňuji, protože nemám ráda, když se začínám ztrácet v postavách, a potom i v celém ději. Tady se ale nic takového nestalo.

Potom následovala 15 minutová přestávka a já se těšila na ten zbytek představení.

Musím říct, že druhá půlka představení byla ještě vtipnější, než ta první. Herci říkali různé dvojsmysly, a bylo to prostě vtipné.

Vůbec nevím, jak bych měla ukončit takovouto recenzi - povídání, takže jen řeknu, že tuto hru moc doporučuji. Hlavně lidem, co mají rádi komedie, lidem, kteří se rádi zasmějí.


zdroj
zdroj


zdroj




A jak hodnotím tuhle hru ?

90%

Malé mínus dávám, že nešlo slyšet každé slovíčko, že někteří herci mluvili trošku potichu, ale na druhou stranu chápu, že mluvit nahlas dvě hodiny asi není lehké.

Co vy? Chodíte také do divadla? A jak často? A jaká hra se vám líbila nejvíce?


/tento článek není sponzorovaný/

Komentáře

  1. Divadlo milujem a Charleyho teta je skvelá hra :) Videla som ju u nás v Košiciach pred pár rokmi.

    Flung out of space

    OdpovědětVymazat
  2. Byla jsem na tomhle představení loni v Hradišti a byla to pecka :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle není možný, oni to pořád ještě hrajou? Pamatuju si, že jsem na tomhle představení byla někdy na gymplu, ha a tolik let co od tý doby uběhlo se mi ani nechce počítat! A na tvoji otázku, do divadel chodím strašně ráda, ale v českým divadle už jsem nebyla minimálně 6 let, tak ona ta divadla na Broadwayi a off Broadway nejsou vůbec špatná :-D Naposledy jsem byla na jedný izraelský hře-muzikálu moc pěkný to bylo!

    OdpovědětVymazat
  4. ja som v divadle tak dávno nebola,musím niečo zorganizovať :)

    OdpovědětVymazat
  5. milujem divadlá a rada si pozriem nejaku dobru komediu , muselo to byt skvele ;)

    https://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat